Back to the basics van het basketbal

Back to the basics van het basketbal

Na 13 jaar bondscoach van de Belgian Lions ben ik vorig seizoen met een open visie en ambitieuze doelstellingen gestart als de nieuwe coach van Leuven Bears. De voorbije maanden heb ik geobserveerd, gewerkt, getraind en de eerste zaadjes geplant zodat we nu met een voorsprong de nieuwe competitie kunnen aanvatten.

Ik ben zeer optimistisch maar ook realistisch dat er hard gewerkt moet worden om dit seizoen mee te kunnen draaien in de top van de Euromillions Basketball League.

De nieuwe A-ploeg van Leuven Bears is een evenwichtige mix van internationale spelers en jong aanstormend talent van eigen bodem. Ze zijn gretig om te trainen en daarom zijn we deze zomer uitzonderlijk vroeg gestart met de voorbereidingen. Mijn visie? Back to the basics van het basketbal en doorgedreven trainen op techniek in combinatie met structuur, discipline, planning, kwaliteit en de juiste mentaliteit.

Als coach is het lang geleden dat ik zo’n correcte mentaliteit en werklust van de spelers heb gezien zowel op als naast het veld. Dat zet alvast de toon voor een veelbelovend seizoen.

Niet alleen de ‘body’ en het ‘talent’ zijn nodig, maar ook de ‘mind’ moet in topconditie zijn om als ploeg voor elke wedstrijd en voor elk punt te gaan. Elke uit- en thuismatch wil ik starten met een sterke starting 5 geflankeerd door basisspelers die op elk moment kunnen invallen met behoud van het niveau. Als we tegen toppers mooie resultaten willen behalen, moeten we op alle vlakken een tandje bijsteken.

Om dit te realiseren, wil ik een sportief en professioneel kader creëren zodat al mijn spelers in optimale omstandigheden kunnen trainen en presteren.

Daarvoor kijk ik naar het bestuur die mijn ambities mee willen onderbouwen en de volledige werking van de club verder willen professionaliseren. Ik zie een enorm potentieel in Leuven Bears met een gemotiveerde ploeg, een schitterend sportcomplex, trouwe fans en sponsors, een uitgebreide jeugdwerking en bestuursleden, trainers en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de club. Dit motiveert mij om alles op alles te zetten om er een topseizoen van te maken.

Ambitieuze groeten,

Eddy Casteels

Hoofdcoach Leuven Bears

Print Friendly, PDF & Email