Butgenbach 2018

Butgenbach 2018

Onze Jeugdafdeling Leuven Bears Academy organiseert tijdens de krokusvakantie een basketstage in het domein “Worriken” te Bütgenbach. Deze keer gaat deze door van maandag 12 tot en met donderdag 15 februari 2018.

Deze stage is toegankelijk voor onze jongste spelers geboren van 2006 tot 2009 (2e jaars pré-microben, microben en benjamins, inclusief alle reeksen). We vertrekken met bussen op maandagmorgen vanaf de parking aan de sporthal Wilsele.

Deze stage is specifiek gericht is op het “basketten” met nog een extra recreatieve inslag en kent sinds jaren een zeer groot succes. Samen met een ruime staf aan jeugdtrainers en begeleiders wordt er een ganse week gewerkt aan de vorming van de spelers. Prima ingerichte sportzalen staan tot onze beschikking, alsook een mooi overdekt zwembad. Ter afwisseling staan eveneens andere activiteiten op het programma, we hopen op sneeuw, zodat we onder leiding van plaatselijke monitoren ook andere sporten kunnen beoefenen. Er staat ook een activiteit met de prof-spelers van het Leuven Bears A-Team op het programma.

Nuttige informatie en documenten:

Infobrochure

Presentatie

Weersvoorspellingen op vrijdag 9 februari

Dagboek stage Butgenbach 2018

Maandag 12 februari

vertrek

Het vertrek uit Wilsele verliep een beetje trager dan verwacht omwille van een onduidelijkheid met de bediening van de GPS en DVD in de bus … anderzijds was iedere deelnemer ruim op tijd aanwezig en verliep alles zeer vlotjes aan de “check-in”

Ondertussen is de bus goed aangekomen ter plaatse en ligt er een pak sneeuw !!

aankomst 

Na een ongeduldige busrit was het inderdaad vooral het gigantische pak sneeuw dat iedereen opviel. Onze enthousiaste basketters uit de sneeuw houden bleek al snel een onmogelijk taak, dus zijn we maar snel de sleutels voor onze pas verbouwde bungalows gaan halen.

      

Na de kamerverdeling en het opmaken van de bedden was het al tijd voor het middageten. We werden al meteen verwend met lekkere vol-au-vent met kroketjes. Voor dessert konden we kiezen tussen verse fruitsla of pudding.  Onze basketters krijgen 2 keer per dag warm eten en kunnen altijd zoveel bijhalen als ze maar willen. Ook de vegetariërs worden verwend met een lekker vegetarisch alternatief. De basket werd dus in de namiddag – onder het nauwlettend oog van onze professionele coaches – met overvolle magen ingezet.

Tijdens de training werden onze jonge sporters opgedeeld in verschillende groepen en moesten allerlei strategie- en loopoefeningen doorlopen via een doorschuifsysteem. Deze sportnamiddag werd afgesloten met één gigantische popcorn waarbij de afvallers systematisch naar de douches werden gestuurd.

 

Na het douchen was al alweer tijd voor het avondeten. De coaches mochten helpen met lasagne uitdelen. Ze hadden nog nooit met zoveel opdringerige borden tegelijk te maken gehad.

 
Na het avondeten kregen de kids nog de kans om een extra drankje en dessertje te kopen bij ons winkeltje en werd de avond in goede sfeer afgesloten met een film.

 

Dinsdag 13 februari

Onze tweede dag in Bütgenbach werd al vroeg ingezet. Toen onze begeleiders om 7 uur klaar stonden om onze sporters uit hun bed te halen stond de helft van de microben hen al ongeduldig op te wachten in de gang. Gelukkig waren er nog enkele slaapkoppen die niet op tijd aan de camera wisten te ontsnappen.

 

Ons ontbijt staat elke morgen voor ons klaar om 8 uur, zodat we nog voldoende tijd in de voormiddag hebben om onze activiteiten voor te bereiden. In de voormiddag namen onze microben deel aan een normale baskettraining, terwijl de benjamins zich waagden aan alternatieve sporten (hockey en zaalvoetbal). In de namiddag werden de rollen omgewisseld. Als vieruurtje konden onze jonge mannen rekenen op vakkundig geschilde appeltjes.

  

Het middageten bestond uit een kalfslapje met een provençaalse saus, patatjes en wortelen. Daarna kon iedereen nog genieten van een chocomousseke. Na het middageten hadden onze rakkers nog een uurtje tijd om in de sneeuw te spelen, aangezien de training pas terug om 14u voorzien was. Het weer blijft bovendien heel helder en de zon schijnt regelmatig. Toch blijft het net koud genoeg zodat alle sneeuw blijft liggen. Ideaal dus voor een weekje sneeuwpret.

  

Om 17u was het tijd voor het zwemmen. We hadden het zwembad volledig voor onszelf en dankzij een laaghangende lijn met vlaggetjes werd al snel een spontane watervolleybalwedstrijd ingezet.

  

Na het zwemmen was het tijd voor spaghetti. Dat ging weer opvallend vlot binnen, het zwemmen had duidelijk deugd gedaan. Na het eten was het moment gekomen om Finn zijn verjaardag te vieren. We wensen Finn allemaal een zeer gelukkige verjaardag, en bedanken hem voor zijn traktatie.

 

‘S avonds konden de kids zoals altijd nog even passeren langs het winkeltje en daarna konden ze nog even naar de Champions League match kijken voor het slapengaan.

 

Woensdag 14 februari

Onze laatste dag hier is alweer aangebroken. Ook vandaag hebben we onze deelnemers weer vroeg uit hun bed gehaald om op tijd aan onze activiteiten te kunnen beginnen. Onze voormiddag hebben we nog basketballend doorgebracht, maar het zou zonde zijn om onze laatste dag niet nog te profiteren van de lokale activiteiten die Bütgenbach te bieden heeft. Daarom hebben we heel onze namiddag gewijd aan sneeuwpret en langlaufen. De hoofdgroep heeft een parcour van 4 kilometer afgelegd, terwijl enkele enthousiastelingen er nog een zijroute van 2 extra kilometer bij gelopen hebben.

Vanavond gaan we nog Jens zijn verjaardag vieren en staat er nog een all-star game op het programma. Morgenvroeg pakken we alles in en doen we nog een laatste training om af te sluiten. De bus komt ons dan na het middageten halen, waarna we ongetwijfeld vermoeid maar tevreden huiswaarts keren.

Print Friendly, PDF & Email