IT’S A WIN !

IT’S A WIN !

Wat een geweldige basketavond was het weer in de Hel van Wilsele, de vele aanwezigen hadden groot gelijk.
De inspanningen van de club om zoveel mogelijk volk naar Wilsele te lokken waren goed gelukt, alles was aanwezig om er weer een leuke match van te maken.
De Leuven Bears supportersclub met trom en megafoon nam van in het begin het voortouw om het publiek op te zwepen, tot wanhoop van de scheidsrechters die regelmatig niks meer hoorden (maar wel goed floten).
De match zelf dan.
Coach Danny startte met Sam, Louis, Willem, Bibi en Cédric D.
Oostkamp, een hele goeie ploeg waar we in de heenmatch kansloos tegen verloren, zat nog volop in de running voor play-offs en misschien zelfs de titel in TD2A, om maar te zeggen dat we geen cadeaus mochten verwachten, zij hadden de punten evenzeer nodig.
Ze startten dan ook furieus, en we hadden moeite om hen af te remmen.
Gelukkig was Bibi goed bij schot en dankzij zijn 10 punten, scores van Sam en Jasper en de eerste 3-punter van Cédric D bleven we nog in de buurt van Oostkamp: 16-22 na Q1.
Maar de hele ploeg rechtte de rug in Q2 en de Young Bears kregen meer en meer greep op Oostkamp; toen Cédric D bom 2 en 3 binnen gooide en Lucas ook zijn eerste 3-punter dropte zaten we er weer bij.
Via een hele mooie and-one van Louis en scores van Bibi en Willem gingen we op en over Oostkamp; de zaal ontplofte en we gingen de rust in met één punt voorsprong: 36-35.
We komen normaal gezien sterk uit de kleedkamers en dat was deze keer niet anders; we trokken het sterke tweede kwart gewoon door.
Cédric D ging nu helemaal los vanachter de 3-punt lijn: bom 3, 4 en 5 alsof het niks was.
En toen ook Lucas zijn tweede drieke potte kwam de eerste kloof tot stand; spijtig dat hij met 4 fouten al vroeg naar de kant moest.
De ploeg duwde nu door onder het enthousiasme van het thuispubliek (wat een boost toch om in zo’n sfeer te spelen!), Bibi deed er nog es 6 punten bij en Louis, Willem en Jasper deden ook hun duit in het zakje: 24-17 en met een voorsprong van 8 punten het laatste kwart in.
Het zou niet de eerste keer zijn dat we een voorsprong in extremis toch nog uit handen geven, maar thuis kunnen we toch duidelijk iets meer en je voelde gewoon dat we dit niet meer gingen lossen.
Willem en Jasper hadden het gebeuk van hun 2m10 center onder controle, de defensie sloot als een bus en Louis nam de aanval op sleeptouw met 6 punten in Q4.
Toen ook Cédric D zijn schitterende match besloot met 4 op 4 FT ging het dak eraf en was de overwinning binnen: eindstand 77-67 tegen een titelkandidaat die er vol voor ging maar tekort kwam tegen een enthousiast en kwalitatief sterk Leuven.
Speciale vermelding ook voor Sam die een dijk van een match speelde want het zijn niet alleen de punten die het verschil maken: meeste rebounds (8), meeste assists (5) en meeste steals (3). Straf!
Dit is een heel belangrijke overwinning voor onze Jonge Beren, zwaar bevochten maar oververdiend en vooral zeer welkom; met de nederlagen van Loyers en Gistel (waartegen we bovendien een positief doelsaldo hebben) hebben we nu respectievelijk 2 en 1 winstmatchen meer dan hen op 3 matchen van het einde, dat ziet er dus goed uit!
Op naar de laatste 3 uitmatchen, te beginnen met Woluwe deze vrijdag 23/03 (21u), dan naar Vilvoorde (31/03) en de laatste match op Anderlecht (7/04).
Het zou leuk zijn ook op deze matchen te kunnen rekenen op onze trouwe supporters, want we gaan absoluut voor winst in al deze matchen om een zwaar seizoen succesvol af te ronden: 1-2-3 BEARS!!!

Quarters: 16-22/20-13/24-17/17-15

Scores: Cédric D 25, Jorn, Joris, Sam 2 (8 rebounds, 5 assists, 3 steals), Bibi 21, Vic, Lucas 7, Louis 10, Jasper 5, Willem 7 (7 rebounds), Tim

Text Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email