JBOW wint de beker!

JBOW wint de beker!

Junior Bears on Wheels waren op het appel met negen spelers waaronder een 7-jarige en een 8-jarige onervaren spruit – Kyano en Simon – gesteund door zes spelers die meedingen in de Nederlandse Junior League – Lenn, Thomas, Ian, Elise, Jorrit en Joren – en aangevuld met een extra speelster zonder wedstrijdervaring, Lio. De ploeg heeft als oudste speler de vijftienjarige Ian. Coaching is in handen van Heidi en assistentie via Sofie.

Voor de tegenstander DAH Lions Zedelgem treden zes spelers aan waarbij twee spelers ouder dan 18 en coaching door Davy Van Heerswynghels. Dit is in rolstoelbasket toegelaten.

De scheidsrechter van dienst is Jacques Wilmus. (official referee)

Het eerste kwart is zeer zwak en bij afloop hiervan staan we 11-9 achter. Het geven van passen valt tegen alsook het samenspel, we staan op een hoopje te verdedigen wat voor de tegenstander een aantal gedroomde kansen geeft. Dank zij het wakker schudden door de coaching van dienst gaan de oogjes open en zien we terug een beetje basket dat uiteindelijk een 2-8 geeft in tweede kwart. Bij rust lezen we 13-17 voordeel Leuven Bears.

Blijkbaar heeft de tegenstander in kwart 3 een beetje adem terug gevonden en krabbelt wat dichter qua reslutaat met een 6-8 voor deze periode. In ditzelfde kwart stellen wij de twee jongste enthousiastelingen op (Simon en Kyano) en die doen het uitstekend ! Uiteraard worden ze soms overspeelt door de zeer grote tegenstander (leeftijdsverschil 10 jaar), ze voeren echter correct de opdrachten uit.

Aan het begin van het vierde kwart wordt nog een wissel doorgevoerd maar wat later toch bewust gekozen voor zekerheid en zien we de sterkere spelers terug op het veld verschijnen. Gezien het kleine verschil in punten op dat moment is dat ook de meest logische beslissing. Tijdens het verdere verloop van dit kwart wordt het accent op verdedigen gelegd en de tegenstander serieus in moeilijkheden gebracht. Na nog enkele wissels stranden we dan op een zwak resultaat van 3-2 voor het kwart.

Het eindresultaat geeft 22-27 in het voordeel van Junior Bears on Wheels en zo winnen wij de beker !!!

Print Friendly, PDF & Email