JEUGD_banner

Leuven Bears Academy

In een warme en sociale omgeving willen de Leuven Bears zoveel mogelijk jongeren aan het sporten krijgen. Als club willen we mee bouwen aan een duurzame samenleving met een groot sociaal engagement. Dat doel bracht de Leuven Bears Academy tot stand. De jeugdwerking van de Bears werd grondig gereorganiseerd en kreeg een duidelijkere structuur en een efficiëntere werking.

Momenteel telt de Academy zowat 500 baskettende leden, van premicroben tot veteranen. De Leuven Bears Academy ontfermt zich ook over het rolstoelbasket met het recente initiatief ‘Junior Bears on wheels’ en is goed voor meer dan 40 ploegen, 35 trainers, 4.900 trainingsuren en 800 wedstrijden per seizoen.

Binnen de talrijke activiteiten die ze organiseert valt een breed gamma aan sportieve gebeurtenissen: van de vakantiestages in Leuven tot de traditionele vierdaagse Bütgenbach-stage tijdens de krokusvakantie, waaraan zo’n 70 spelertjes tussen 7 en 12 jaar kunnen deelnemen. De Leuven Bears Academy reikt alle spelers een stevige dosis sportieve persoonlijkheid en sociale vaardigheden aan