LBOW – Antwerp Players 57 – 53

LBOW – Antwerp Players 57 – 53

Leuven Bears On wheels mochten afgelopen zondag de regerend kampioen uit Antwerpen ontvangen. De eerste keer dat beide teams tegen elkaar spelen dit seizoen, de eerste keer dat ze terug tegen elkaar spelen na de afstraffing die Leuven kreeg vorig jaar in de Bekerfinale. Beide teams met een iets andere bezetting dan afgelopen seizoen, vooral het team uit Antwerpen moet nu terugvallen op een aantal andere Nederlanders. Gelukkig waren wij deze wedstrijd zo goed als volledig en we hadden er zin in!

Een goede opwarming en daarna de tip-off, en de eerste aanval was direct voor Antwerpen. Ze kwamen direct tot scoren en bleven dat ook door het gehele kwart doen, echter wij ook. Het eerste kwart ging gelijk op. Antwerpen probeerde onze center, Nazif Comor, met een press achter te houden, gelukkig kwamen we daar wel uit met erg mooi team spel. Aan het einde van het eerste kwart stond de score op (12-13)

Het tweede kwart was meer van hetzelfde, een stevige defense van onze kant zorgde ervoor dat Antwerpen niet gemakkelijk tot scoren kwam, langs onze kant bleef het aanvallend niet altijd even gemakkelijk en leden we net te vaak stomme balverliezen. Toch konden we het puntje achterstand wegwerken en met 2 punten voorsprong de rust in gaan. 26-24
Rust, even wat drinken en bespreken hoe we die balverliezen konden vermeiden. Ook enkele wissels in het derde kwart gaven ons vleugels en de Leuven Bears konden zowaar een kleine voorsprong uitbouwen. Dit kwam vooral omdat onze afwerking veel beter was en we Antwerpen tot moeilijke shots konden dwingen. Ook onze invallers zetten een erg mooie prestatie neer en laten zo zien dat ook onze bank erg belangrijk is en dat iedereen binnen het team belangrijk is. 46-38 gaf de score aan het eind van het kwart weer.

Het laatste kwart vingen we aan op dezelfde manier als het vorige met mooie snelle acties en enkele fastbreaks die gemakkelijke score’s tot gevolg hadden. Spijtig genoeg lieten we ook enkele gemakkelijke score’s liggen waardoor we een nog grotere voorsprong hadden kunnen nemen. Met nog vijf minuten te gaan begon Antwerpen aan zijn eindspurt en kwam met enkele mooie pick and rolls terug tot op enkele punten. Echter was dat buiten Jeroen Beliën gerekend, hij nam alle laatste score’s voor zijn rekening en zorgde ervoor dat we steeds voor bleven. Met nog enkele seconden te spelen kon Antwerpen weer terugkomen tot op 2 punten. Het scenario van enkele weken geleden in Herk ging weer door onze gedachten gelukkig gaven we het nu niet weg en maakte Jeroen het af vanop de vrijeworplijn. Onze 2de overwinning van het seizoen was een feit, en het was een overwinning die deugd doet. Er was al jaren niet meer gewonnen van Antwerpen, deze keer gelukkig wel!

Volgend weekend staat de verplaatsing naar Antwerpen op het programma, hopelijk kunnen we daar nog eens een mooie prestatie neerzetten en met de overwinning naar huis komen. Ondertussen gaan we erg hard werken aan de punten die we nog moeten verbeteren, en daar zijn er nog best wat van!
Bedankt aan de talrijke supporters!

De score’s: Leuven Bears On Wheels – Antwerp Players: 57 – 53 (12-13, 14-11, 20-14, 11-15)
Voor Leuven:
Edja Watoo T. 0 ptn; Bogaerts R. 2 ptn; De Ridder D. 8 ptn; Nicoll S. 16 ptn; Sacré D. 0 ptn; Beliën J. 16 ptn Van Bael J. 0 ptn; Comor N. 11 ptn Sallaerts P 4 ptn; Jaegers K. 0 ptn.
Voor Antwerpen:
De Rooij A. 15ptn; Aalders M. 23ptn; De Jong F. 0ptn; Pho Quoq B. 2ptn; De Vocht T. 6 ptn; Van Den Berkmortel D. 0ptn; Van Houcke C. 7 ptn;

Print Friendly, PDF & Email