Leuven Bears on Wheels wint van Herk-de-Stad met 45-63

Leuven Bears on Wheels wint van Herk-de-Stad met 45-63

Het voorbije weekend stond er nogmaals een nationale wedstrijd op de planning, dit maal in Herk-de-Stad. Hopelijk konden onze Leuven Bears On Wheels hun zwaar verlies van tegen Antwerpen vergeten en voluit gaan voor de uitoverwinning in Herk. Beide ploegen begonnen de wedstrijd zonder één van hun sterkhouders, bij Leuven ontbrak Nazif Comor en bij herk ontbrak Steve Orens.

Het eerste kwart ging zo als zo vaak gelijk op, beide ploegen gaven niet aan elkaar toe. Herk kwam te gemakkelijk tot scoren omdat de Leuvense defense niet strak genoeg was. Er werd niet genoeg gecommuniceerd tussen de spelers, hierdoor werk je niet als ploeg en dit geeft als gevolg dat je de tegenstander de kans geeft om hun spel te spelen. Offensief kwamen we gemakkelijk genoeg vrij en was vooral Sandro erg secuur in de afwerking. Na het eerste kwart stonden we één puntje achter, 15-14.

Het tweede kwart was meer van hetzelfde, te slappe defense en ook offensief nog niet goed genoeg om gemakkelijk uit te lopen. Hierdoor maken we het onszelf te moeilijk. Samenspel moet steeds de basis zijn van het basketbal dat we spelen. Ook hadden we door de press defense van herk te veel balverliezen als gevolg van niet secure passing. De score na tweede kwart, 27-28. Alles nog voor te spelen dus.
De rust deed onze beren deugd, even alles bespreken en de hoofden in dezelfde richting en hierdoor ging de kwaliteit van het spel omhoog, minder balverliezen en steeds de gemakkelijkste offensieve optie zoeken leverde resultaat. Ook defensief speelden we agressiever, en meer op elkaar afgestemd. Hulp defense waar nodig. Dit gaf als resultaat dat herk het veel moeilijker kreeg om te scoren. Na het derde kwart waren we verder uitgelopen tot een stand van 37-46
Het laatste kwart gingen we verder op hetzelfde elan, harde defense en samenspel in offense. Geen kans dat we dit nog uit handen gingen geven. Ons spel bleef van hoog niveau zelfs enkele wissels gaven daar geen verandering aan. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 45-63.

Een resultaat waar we erg blij mee zijn, en laat zien dat een stevige defense en een goed samenspel in offense resultaat geeft, het resultaat dat we zoeken. Een kleine bravo aan Sandro die deze wedstrijd erg goed speelde.
Nu hebben we enkele weken rust en kunnen ons zo ten volle voorbereiden op de poule fase van de beker.

De score’s: Herk on Wheels – Leuven Bears On Wheels: 45 – 63 (15-14, 12-14, 10-18, 8-17)

Voor Leuven:
Edja Watoo T. 2 ptn; Broevkaert S. 2 ptn; Bogaerts R. 4 ptn; De Ridderd D. 8 ptn; Nicoll S. 33 ptn; Sacré D. 8 ptn; Beliën J. 4 ptn Van Bael J. 0 ptn; Sallaerts P 0 ptn; Jaegers K. 0 ptn.

Voor Herk:
Bukkers D. 8ptn; Hindrikx D. 0 ptn; Deputter D. 6ptn; Hulsmans R. 15ptn; Vandenbergh W. 6ptn; Sonck J. 0ptn; Stienaerts L. 0ptn; Verbeeck L. 10ptn

 

Print Friendly, PDF & Email