Opleiding Tafelofficial

Opleiding Tafelofficial

Ons nieuwe basketseizoen is stilaan begonnen. De spelers en coaches staan al klaar, maar daarnaast zijn er voor elke wedstrijd ook een aantal tafelofficials nodig waarvoor we graag beroep doen op (groot)ouders/broers/zussen van de spelers. Zonder tafelofficials immers geen wedstrijd!

Als grote club vinden we het belangrijk dat deze tafelofficials een goede opleiding krijgen, zodat ze hun taken correct kunnen uitvoeren. Fouten op het blad kunnen trouwens aanleiding geven tot boetes of zelfs forfait! Daarom biedt Leuven Bears aan zijn leden de mogelijkheid om hiervoor de nodige opleidingen te volgen. Er zijn 3 taken waarvoor een tafelofficial nodig is, nl tijd opnemen, 14/24” klok en aantekenaar (‘het blad’). Je hoeft uiteraard niet telkens alle taken op jou te nemen, alle hulp is welkom! Je dient wel minstens 14 jaar oud te zijn en aangesloten bij Basketbal Vlaanderen (BVL). Voor dit laatste zorgt de club.

Volgende data zijn momenteel voorzien:

  • Zaterdag 25/8/2018, 9u30-13u30, Sporthal Wilsele, basisopleiding voor iedereen die wil assisteren bij wedstrijden U12 en hoger, ideaal voor wie nog nooit tafelofficial is geweest of voor het eerst de shotklok wenst te bedienen
  • Zondag 26/8/2018, 9u30-13u00, Sporthal Wilsele, opfrissingscursus voor wie graag nog eens een herhaling van de regels hoort, ook hier voor U12 en hoger; let op: de shotklok wordt hier niet behandeld!
  • Maandag 17/9/2018 om 18u in SportOase, enkel voor U10, dit valt samen met de training van de spelertjes
  • Vrijdag 21/9/2018, 20u00-22u30, Sporthal Wilsele, specifieke opleiding betreffende reglementswijzigingen 2018-2019 en shotklok, uiteraard voor U12 en hoger

Wil je hier graag aan deelnemen? Stuur dan op voorhand een mailtje naar clubofficials@leuvenbears.be. Vermeld in de mail zeker je persoonlijke gegevens (naam/adres/geboortedatum), de ploeg(en) waarmee je verbonden bent en welke opleiding je wenst te volgen. Heb je nog geen BVL licentie, vermeld dat dan ook in de mail en vul ook het inlichtingenformulier in op http://leuvenbears.be/inlichtingenformulier-niet-spelers/ zodat we je correcte gegevens hebben om de licentie te kunnen aanvragen.

Ben je verhinderd, maar wil je toch aansluiten of later nog een opleiding volgen, laat het dan ook zeker weten zodat we je kunnen contacteren.

We kijken uit naar jullie massale reacties!

 

Print Friendly, PDF & Email