Wedstrijdverslag Anderlecht – YBLVN

Wedstrijdverslag Anderlecht – YBLVN

Last game of the season…

Het zit erop, seizoen ’17-’18 werd afgesloten met een wedstrijd die geen belangrijke inzet meer had en dus gerust als een typisch end season game kan bestempeld worden…met een déjà-vu resultaat als gevolg.
Heel de wedstrijd zij aan zij om in de laatste rechte lijn toch nog te verliezen; hopelijk vallen deze (uit)wedstrijden volgend seizoen langs de goeie kant voor ons.
Toch was het best een leuke match met een spannend verloop tegen een fysiek sterke tegenstander; wij heten dan wel de Beren maar de echte beren waren eerder aan de overkant te bespeuren.
Technisch-tactisch is Anderlecht zeker niet beter maar qua fysieke power moesten we in one-on-one situaties onze meerdere erkennen; moeilijk af te stoppen en agressief in de rebound.
We traden aan met exact dezelfde ploeg als vorige week tegen BAVI.
Het eerste kwart startte niet geweldig van beide kanten maar Anderlecht kwam iets sneller op dreef dan wij, resulterend in 17-11; Joris (4), Sam (3), Vic en Jasper (elk 2) tekenden voor de scores.
Q2 volgde zowat hetzelfde patroon maar dan omgekeerd (9-15) waardoor we de rust ingingen met een gelijke stand 26-26; nu kwamen de scores van Lucas (5 waaronder weer zo’n monster put back dunk waarop hij zowat een patent heeft genomen), Tim (4), Vic (3), Louis (2) en Jasper (1).
Q3 ging volledig gelijk op (18-18), vooral dankzij 11 punten van een trefzekere Joris (die heeft toch wel een sterk eindeseizoen gespeeld!) en sterke rebounding van Vic (12 in totaal!).
Vic, Dillen, Louis (elk 2) en Lucas (1) maakten het kwart vol zodat het laatste kwart beslissend ging zijn: 44-44 met nog 10′ te gaan.
Ook hier bleef de stand lange tijd in evenwicht dankzij scores van Joris (5), Louis (4), Lucas (3), Sam en Jasper (elk 2) maar vielen de laatste 2 minuten in ons nadeel uit; Anderlecht sloeg plots een kloof van 5 punten en die kregen we niet meer dicht, boeken toe met een 65-60 eindstand en de 11de plaats in de eindrangschikking.
We laten daarmee Mons, Loyers (beiden zakken) en Gistel achter ons, na een seizoen dat gekenmerkt werd door de continue afwezigheid van een 5-tal spelers, hetzij door kwetsuren, hetzij door verplichtingen met het A-team; niet simpel.
Gelukkig hadden we een brede kern en een hechte groep die ervoor gezorgd heeft dat een ticket-retour vermeden werd: oververdiend en chapeau om met toch een heel jonge ploeg de druk weerstaan te hebben!
Na 2 jaren van zowat alles winnen en stijgen naar derde nationale is het echt niet evident plots te moeten omgaan met verlies, tegenslag en druk; iedereen is weer een ervaring rijker.
Wat volgend seizoen zal brengen zien we dan wel weer: er is al veel over gepraat en geschreven maar finale beslissingen zullen nog wel gecommuniceerd worden via andere kanalen.
Straks nog een vat van coaches Danny en Jill in Wilsele (16u30) en off-season kan beginnen; enjoy the summer!

Quarters: 17-11/9-15/18-18/21-16
Scores: Joris 20, Tim 4 (8 rebounds), Jorn, Sam 5, Vic 7 (12 rebounds), Lucas 9 (6 assists), Dillen 2, Louis 8 (7 rebounds), Jasper 5

Print Friendly, PDF & Email