Wedstrijdverslag BAVI VS YBLVN

Wedstrijdverslag BAVI VS YBLVN

Goed dat we al zeker waren van behoud…
Zonder Bibi, Seppe, Cédric D (allen mee met A-ploeg), Cédric B en Willem (gekwetst) en met Jorn en Lucas wat ziekjes, waren we op zijn zachtst gezegd niet op ons sterkst.
En het feit dat we de dag voordien van het behoud verzekerd waren had waarschijnlijk ook zijn invloed; begrijpelijk na een zwaar en belastend seizoen.
Vanaf het begin liepen we achter de feiten aan en 26-11 was daar het gevolg van na Q1; alleen Dillen kon zich met 5 punten wat doorzetten, Joris, Jorn en Louis netten er elk 2.
In Q2 herpakten we ons tot de scheidsrechter een vlaag van zinsverbijstering kreeg.
Lucas die goed ingekomen was en direct met een drieke uitpakte, kreeg snel een eerste vrijwillige fout aangesmeerd; licht maar tot daar toe.
Een beetje later (hij stond nog maar 4′ op het veld) liep hij bij een fast-break van BAVI mee met de dribbelaar. De scheidsrechter floot voor een fout die er geen was maar groot was de verbazing toen hij een vrijwillige aangaf; zijn tweede dus en hij mocht direct naar de kleedkamer.
De scheidsrechter zag zijn fout in en kwam zich verontschuldigen bij de bank maar kon zijn beslissing niet meer terugdraaien.
Onze beperkte rotatie was daardoor nog wat beperkter geworden; mocht deze match nog belangrijk geweest zijn was voorbehoud zeker op zijn plaats geweest.
Soit, we moesten door en leverden een redelijk kwart af (21-19), weerom dankzij een sterke Dillen (7) geassisteerd door Joris (4), Louis en Tim (elk 2); ruststand 47-30.
Dillen ging in Q3 op zijn elan door en deed er nog 6 punten en 6 rebounds bij; sterke match van hem!
Jorn liet zich niet onbetuigd en nette er 7, Vic nog eens 2; Q2 eindigde zo op 17-15.
In het laatste kwart kwam Joris er helemaal door met 9 punten waaronder zijn eerste 3-punter terwijl ook Louis 2 driepunters na elkaar nette; Tim deed er nog 2 bij om uiteindelijk te stranden op 86-62.
Het zat er nooit in, daarvoor waren we te slecht gestart, maar eerlijk gezegd trok niemand het zich echt aan, de omstandigheden waren er nu eenmaal naar.
Volgende week zaterdagavond de laatste match op Anderlecht, hopelijk sluiten we daar het seizoen met een mooie wedstrijd af; supporters op post!

Quarters: 26-11/21-19/17-15/22-17
Scores: Joris 15, Tim 4, Jorn 9, Sam, Vic 3, Lucas 3, Dillen 18 (9 rebounds), Louis 10, Jasper, Bram

Text Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email