Wedstrijdverslag Latem-De Pinte VS YB

Wedstrijdverslag Latem-De Pinte VS YB

Wat een gemiste kans!

Of beter gezegd kansen, want we kregen er zowat 5 op een rij in de laatste 2 minuten om dat ene puntje achterstand om te buigen in winst, tot en met de laatste aanval.
63-62 met nog 12” te spelen en in balbezit; nog steeds hoop dat die laatste korf er dan toch nog in zou gaan na de eerder gemiste pogingen, stuk voor stuk goeie kansen die allen op de ring strandden…
Maar ook die laatste lay-up van Willem wou er niet in; hij ging er ontgoocheld bij liggen want dit was inderdaad een hele mooie kans om een tweede match op rij te winnen, des te meer omdat Loyers de 3 punten op Bavi was gaan pakken en ons voorbijgaat in de stand.
Gelukkig houden we nog steeds 2 ploegen achter ons (Mons en Gistel) maar deze overwinning had ons naar de tiende plaats gehijst en met de komende thuiswedstrijden tegen Lambusart en Mons hadden we een zeer goede zaak kunnen doen.
Niet getreurd, deze match bewees wel dat de winst tegen Belgrade geen toeval was en laat het beste hopen voor de toekomst.
De verdediging stond pal, hoewel het ons zeker de eerste helft niet gelukt is hun enige gevaarlijke speler, de Let Janis Ramma, meer aan banden te leggen want die heeft op zijn eentje zowat de helft van de punten voor zijn rekening genomen.
Bij ons een omgekeerd beeld: aanvallend scoorde net zoals vorige week iedereen die op het veld stond, maar geraakte deze keer niemand in de dubbele cijfers.
Latem-De Pinte heeft dan wel de beste verdediging van de reeks, maar onze shots vielen gewoon niet: 33% afwerking voor field goals is onvoldoende, en 66% voor free throws is dat zeker, vooral als je met één punt verliest en de tegenstander zijn vrijworpen veel beter afwerkte.
Soit, de inzet is bemoedigend en als we elke week zo’n teamprestatie leveren gaan nog best wat ploegen het heel moeilijk krijgen tegen ons, te beginnen met Mons, volgende zondag in de Hel; supporters op post!

Quarters: 19-24 / 18-11 / 16-15 / 10-12

Scores: Cedric D 9, Seppe 8 (5 steals, 7 rebounds), Tim 3, Jorn 7, Sam 2, Vic 4, Lucas 3 (4 assists), Louis 9 (6 rebounds), Cedric B 8, Willem 9 (7 rebounds), Bram

Print Friendly, PDF & Email