Wedstrijdverslag Woluwe VS YBLVN

Wedstrijdverslag Woluwe VS YBLVN

Eerst en vooral: proficiat aan het hele team om er een hele match in te geloven en er vol voor te gaan.
Het is en blijft niet gemakkelijk om niet steeds over al je spelers te beschikken.
Want laten we zeggen zoals het is: hoe goed en breed onze kern ook is, 2 spelers aan de A-bank moeten afgeven die vorige week samen 46 punten scoorden tegen een topteam zoals Oostkamp, doe het maar, en niet alleen op het veld maar ook in de mentale voorbereiding, wetende dat degradatie nog steeds niet volledig is afgewend met teams zoals Kortrijk en Anderlecht die hun matchen wonnen.
En toch gingen ze er vol voor, hoewel Woluwe een pak hoger gerangschikt staat in de top-5.
De start met Willem, Jasper, Sam, Louis en Joris was niet slecht, maar naarmate het eerste kwart vorderde liep Woluwe toch weg van ons, dankzij een zeer (on)gezonde dosis agressiviteit die hun het overwicht onder de korf bezorgde, vooral qua aanvallende rebounds: 25-12 was het harde verdict na 10′, met alleen Jasper (8) en Willem (4) die tot scoren kwamen.
Maar onze Young Bears herpakten zich in Q2 en kwamen een eerste keer terug langszij, vooral dankzij een beresterke Joris die via o.a. drie 3-punters er eventjes 12 punten doorjoeg in dit kwart.
Lucas met dunk en FG (4), een sterk invallende Vic (5) en een heroptredende Dillen (3 – leuk dat die er weer bij is!) droegen hun steentje bij en zorgden voor een gewonnen tweede kwart: 19-24.
Spijtig dat Woluwe onze remonte net voor de rust toch nog kon keren zodat er gedraaid werd bij 44-36, een beetje het patroon van deze match; we geraakten er steeds terug bij maar nooit over.
Ook Q3, gewoontegetrouw sterk, volgde datzelfde patroon: bijkomen, dan toch terug achterkomen.
We legden Woulwe het vuur aan de schenen met scores van Jorn, Joris, Louis, Lucas, Dillen en Jasper, kwamen langszij maar dat vergde zoveel krachten dat Woluwe de schade kon beperken en terug wat uitliep.
Het hielp ook niet dat Dillen met een bloedneus naar de kant moest; hij kreeg heel wat klappen en had de pech dat zijn vrijworpen niet vielen, maar dat is hem vergeven na maanden inactiviteit, hij speelde een zeer verdienstelijke match.
Q3 toch voor ons met 12-16 en het laatste kwart startten we met een kleine achterstand: 56-52, alles kon nog.
Maar het vierde kwart was er teveel aan; ze bleven die offensieve rebounds pakken en kregen keer op keer weer de kans om hun missers goed te maken met een volgende poging.
Toen ook Willem ondanks een score nog uitviel met een knieblessure was de kaars uit, en alleen Joris (vierde 3-punter), Jorn en Dillen kwamen nog aan punten terwijl Woluwe de match doodmaakte: 73-61 en gedaan.
Het scoreverschil was uiteindelijk groter dan de match liet vermoeden, maar zoals gezegd ontbrak net dat tikkeltje om deze match naar ons te trekken en behoud veilig te stellen; dat tikkeltje ‘zat’ vrijdagavond ergens anders…
Nog 2 matchen te gaan, en het goeie nieuws is dat Loyers sowieso nog 2 van zijn 3 matchen moet winnen (te beginnen vanavond op Falco), en dat morgen met Kortrijk-Gistel ook een rechtstreekse concurrent punten zal laten.
En mocht het dan toch nog nodig zijn, hopen we dat we tenminste één van onze twee laatste matchen nog eens volledig mogen aantreden om er een laatste stevige lap op te geven; heel de club vaart er wel bij dit jonge Leuven in TD2 te houden!
Volgende week trouwens nog eens een leuke en waarschijnlijk spannende derby, dus supporters op post in Vilvoorde: BAVI – YBLVN op zaterdagavond 31/03 om 20:00!!!

Scores: Joris 17, Tim, Jorn 8, Sam, Vic 5, Lucas 6, Dillen 6, Louis 3, Jasper 10, Willem 6

Quarters: 25-12/19-24/12-16/17-9

Tekst Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email