YB VS Belfius Mons-Hainaut

YB VS Belfius Mons-Hainaut

“De Young Bears are BACK!!!”

Daar was iedereen het over eens na deze deugddoende overwinning.
‘Back’ omdat we nu 3 wedstrijden op rij bewijzen dat we weer meespelen.
‘Back’ omdat die (defensive) fighting spirit terug is.
En vooral ‘Back’ omdat we eindelijk weer naar een voltallige ploeg toegroeien waarmee je optimaal kan roteren.
Je ziet gewoon dat iedereen beter wordt van elke speler die weer bij de ploeg komt: Jasper was er terug bij, Joris was er terug bij en…Bibi is back!
Na maanden revalidatie heeft Bibi zijn eerste minuten van het seizoen gespeeld, je zag het enthousiasme er van af spatten.
En het moet gezegd: met 14 punten en 11 rebounds zie je onmiddelijk wat hij de ploeg bijbrengt, top voor een debuut.
Maar ook Joris kreeg na moeilijke weken van afwezigheid een 10-tal minuten en deed met 9 punten (waarvan één van slechts twee 3-punters) direct zijn duit in het zakje.
Maar als er één iemand letterlijk unstoppable was dan was het wel Willem; zowat alles wat hij deed lukte en vooral, het was allemaal doelgericht, met liefst 23 punten tot gevolg. Top!
En wat dan gezegd van die dunks!
Te beginnen met Vic die op de tonen van ‘I believe I can fly’ een vlucht over de halve ploeg van Bergen nam met een monsterdunk als orgelpunt; BAM!
Louis deed er later in de match nog een hele mooie bij (hele dikke match van hem, zowel in offence als defence, stak Houdard in zijn zak!) en ook Lucas bleef niet achter: fake, man ter plekke laten en vol naar die ring voor een lekkere dunk en hang-time.
De zaal inclusief Amerikanen van het A-team ontplofte: wat een ambiance, het was feest!
Hele sterke teamprestatie die hopelijk woensdag thuis tegen Lambusart een vervolg krijgt; nu niet zweven en doorduwen, we hebben elk punt nodig want het gaat nog spoken in deze reeks.
Supporters op post, woensdag 7/2 om 20:30 in Wilsele!
One two three Bears!

Quarters: 19-13 / 21-18 / 16-12 / 26-15

Scores: Cedric D, Joris 9, Seppe 4, Tim 2, Jorn 4, Sam, Bibi 14 (11 rebounds), Vic 4, Lucas 9 (6 rebounds, 4 assists), Louis 13, Jasper, Willem 23 (8 rebounds)

Tekst door Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email