YB VS Lambusart

YB VS Lambusart

IT’S A WIN!

Wat een rollercoaster!
92 punten scoren op verplaatsing en toch met lege handen naar huis moeten…het was heel stil in de hoek van Lambusart.
Maar niet in de onze!
De Leuven Bears supportersclub nam het publiek op sleeptouw voor weer eens een intense en spannende match in de Hel van Wilsele.
Onvoorstelbaar hoe snel deze match keer op keer kantelde.
We waren sterk aan de match begonnen en trokken de lijn van zondag gewoon door; 34-26 na Q1 aan een waanzinnig afwerkingspercentage (langs beide kanten trouwens) van 77% waarvan 5 3-punters van beide Cédrics, Seppe en Jorn.
Willem demonstreerde dat zijn berematch van vorige week geen toeval was en gooide er 9 door de korf terwijl Bibi daar nog es 8 bovenop deed; welcome back!
Lambusart liet echter niet betijen en vocht zich in Q2 terug langszij.
Via sterke aanvallende impulsen van Lucas en Cedric B (beide 8 ptn in Q2) en een maximale voorsprong van 11 punten hadden we even het gevoel dat we vertrokken waren naar weer een overwinning.
Maar door een aantal missers en turnovers kwam Lambusart plots terug in de wedstrijd; ons afwerkingspercentage zakte naar 50% terwijl Lambusart wel maximaal bleef afwerken.
Gevolg was een 55-55 ruststand; hoge score maar (te)veel tegengoals.
Als je weet dat de eindstand in de heenmatch 53-64 was, kan je je wel voorstellen dat beide teams hier aanvallend echt wel op dreef waren.
Dit was een hele straffe eerste helft, met mooi basket, maar de match kon nog alle kanten uit.
In Q3 bleef het ongemeen spannend maar de nervositeit speelde ons (en hen) parten wat resulteerde in een mindere afwerking en heel wat turnovers.
Gelukkig bleven we sterk rebounden en beide ploegen hielden elkaar dan ook in evenwicht: 71-72 bij het ingaan van Q4.
Alles of niets dus; het zou alles worden.
Op het moment dat je het gevoel had dat Lambusart de match naar zich toe ging trekken, o.a. door het zetten van AL hun vrijworpen (21 op 21!), staken onze Young Bears toch nog een tandje bij en gingen erop en erover.
Seppe met 8, beide Cédrics met 7 en Willem met 5 punten in dit kwart zorgden voor de derde overwinning in de laatste maand: 98-92, what a game, we’re on a roll!
Nu de batterijen weer opladen (dit weekend geen match) en er op 17/02 weer staan in en tegen Falco Gent; GO BEARS!

Quarters: 34-26 / 21-25 / 16-17 / 27-20

Scores: Cédric D 17, Seppe 11 (7 rebounds), Jorn 3, Bibi 14 (8 rebounds), Lucas 10 (8 rebounds), Louis 5, Jasper 1, Cédric 21 (5/6 3pt), Willem 16 (8 rebounds), Joris, Sam, Tim

Tekst door Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email