YBLVN vs Alsavin Belgrade (76-72)

YBLVN vs Alsavin Belgrade (76-72)

Schitterende wedstrijd van onze Young Bears!
Alsavin Belgrade uit Namen stond tweede, wij ook maar dan van onderaan te beginnen na de overwinning van Loyers eerder dit weekend.
Een overwinning zou dus onwaarschijnlijk maar zeer welkom zijn.
En het onverwachte gebeurde.
Zonder Tim, Joris, Dillen, Jasper, Bibi en Alexander maar met een team van vrienden die voor elkaar door het vuur gaan begon Danny met Louis, Seppe, Cedric D, Cedric B en Willem aan wat een spannende maar zeer sportieve match ging worden.
Q1 startte stevig met direct een paar 3-punters van Cedric D en Seppe die er ook nog een field goal en 2 free throws aan plakte; hun 16 punten aangevuld met scores van Willem, Cedric B en Jorn zorgden voor een 24-21 voorsprong.
Belgrade nam het tweede kwart voor zijn rekening want wij kwamen wat moeilijker tot scoren.
Sam en Cedric D namen met elk 5 punten het voortouw in dit kwart maar konden niet voorkomen dat Belgrade Q2 met 17-23 won en met een 41-44 voorsprong de rust inging.
Na de rust bleef het vooral dankzij een stevige defense gelijk opgaan, met Willem en Vic die meer rebounds begonnen te pakken (elk 10 rebounds, Willem een double-double).
We lieten slechts 13 punten scoren in Q3, dit was weer het blok dat ons zo sterk maakt.
Via scores van Vic, Cedric B, Cedric D, Louis, Willem en Seppe pakten we ook dit kwart met 16-13 en startten we Q4 met een 57-57 gelijke stand.
In een beresterk Q4 gingen we op en over Belgrade, met een maximale voorsprong van 10 punten halfweg.
Onder andere dankzij de eerste 3-punters van Lucas en Jorn en Vic die samen met Louis zowat alle rebounds pakte, bleven we het hele kwart voorop, maar toch kwam Belgrade in de laatste minuten nog terug tot op 2 punten.
Een mooie en belangrijke lay-up van Seppe (17 pts) en de beslissende telegeleide free throws van Cedric D (16 pts) hielden echter de 3 punten oververdiend thuis: 76-72!!!
De Hel van Wilsele deed haar naam weer alle eer aan want een rustig begonnen match eindigde in een hels kabaal van trommelende, roepende en applaudiserende supporters: geweldige sfeer!
Deze overwinning deed zeer veel deugd, dat zag je aan iedereen, net op het goeie moment om weer aan te knopen met het gevoel van Yes We Can!
Volgende week zaterdag naar Latem – De Pinte, moeilijk maar niet onmogelijk, en dan 2 belangrijke thuismatchen tegen Mons (zo 4/2) en Lambusart (wo 7/2) waar we voor de volle winst gaan.
Supporters op post!
Quarters: 24-21/17-23/16-13/19-15
Scores: Cedric D 16, Seppe 17, Jorn 5, Sam 5, Vic 6 (10 rebounds), Lucas 3, Louis 7 (7 rebounds), Cedric B 6, Willem 10 (10 rebounds), Bram, Wouter
Print Friendly, PDF & Email