YBLVN VS Kortrijk 106-80

YBLVN VS Kortrijk 106-80

F-E-N-O-M-E-N-A-L-E DUNK !!!

Wat een waanzinnige dunk plaatst Lucas daar op het eind van de match, onvoorstelbaar! Echt een fenomenale alley-oop, man man man, dat we dat mogen meemaken in 3de nationale, dit zie je nog niet in de Euromillions League, meer nog, hier gaan ze zelfs in de NBA voor uit hun dak!
Onmogelijk om een betere apotheose van deze wedstrijd te krijgen, jongens toch.
104-80 op 1′ van het einde, de (schitterende) match was gespeeld en Louis en Seppe krijgen een meer dan terechte applausvervanging; maar als je dacht dat vervangers Joris en Lucas rustig dat laatste minuutje gingen uitspelen ken je deze patsers niet.
Met nog een paar seconden te spelen dribbelt Joris aan de linkerkant de bal op tot over de middellijn; iedereen is terug in verdediging maar hij ziet Lucas aan de rechterzijlijn vertrekken naar de korf.
Hij past de bal over de ganse verdediging richting bord maar de bal gaat hoog, veel te hoog dacht iedereen.
Maar dat was dus buiten de passing van Joris en de sprongkracht van Lucas gerekend, en alle uren die hij bij kine Yannick heeft doorgebracht kwamen plots bijeen in die ene sprong: tussen de verdedigers in plukte hij met één hand de bal ter hoogte van bovenkant bord en ramde hem door de korf zoals we het in Wilsele nog niet gezien hebben.
De zaal ontplofte, heel de bank stormde het veld op en het publiek ging compleet door het dak!
Zelfs de pers en scheidsrechters gaven toe dat dit uitzonderlijk was, en een bevestiging van het hoge technische en atletische niveau dat dit jonge Leuven etaleerde.
Want wat een fantastische match spelen we toch tegen een hoger gerangschikt Kortrijk dat de laatste weken goed bezig was, gewoon een goeie ploeg.
Ze maken er 80 aan hoog percentage, maar wij toch maar eventjes 106, onze eerste century van deze competitie en een bewijs van onze mogelijkheden als we (zo goed als) volledig zijn; alleen Cédric B, Dillen en Alexander waren niet inzetbaar.
En het mooie is dat de scores mooi verdeeld waren, met liefst 7 spelers in de dubbele cijfers: Willem topscorer met 19, Louis en Seppe 17, Bibi 14, Cédric D 13, Jasper 11, Jorn 10.
Maar naast deze scores vallen ook de 8 assists en rebounds van Seppe op (machtige match van hem) en bevestigt Willem zijn sterke periode met nog maar eens een double-double (10 rebounds); beiden haalden efficiëntie 30!
En toch was het niet gemakkelijk, want de eerste helft, met 23-23 na Q1 en 43-42 bij rust was wel goed, maar we kwamen niet los van Kortrijk dat heel efficiënt bleef meespelen.
Het derde kwart liepen we dan toch beetje bij beetje uit om bij 72-62 het vierde kwart in te gaan.
Maar dan was er geen houden meer aan en rolden we volledig over een moegestreden Kortrijk dat weggespeeld werd door een pletwals: 34-18 in Q4 en op naar de negende plaats in het klassement.
We zijn nog niet safe maar als we zo blijven spelen gaan we nog minstens 2 van de laatste 5 matchen winnen, te beginnen met de volgende wedstrijd op Gistel-Oostende, 11 maart.
Spijtig dat we 2 weken moeten wachten op die volgende wedstrijd, want zoals deze lusten we er elke dag wel één!
Op naar de volgende overwinning, en nogmaals proficiat aan de ganse ploeg!

Quarters: 23-23/20-19/29-20/34-18

Scores: Cédric D 13, Joris, Seppe 17 (8 rebounds, 8 assists), Jorn 10, Sam, Bibi 14 (7 rebounds), Vic, Lucas 5, Louis 17, Jasper 11, Tim, Willem 19 (10 rebounds).

Tekst Luc Van Ruysevelt

Print Friendly, PDF & Email